7 Şubat 2011 Pazartesi

Twitter / Twitter İpuçları, Twitter kolay kullanım

1- 140 karakter deyip milleti kimsenin okumayacağı yazı bombardımanına tutmayın. Bunun yerine herkesin dikkatini çekecek kısa ve anlamlı metinler üzerinde çalışın. Mesela siz olsanız twitter’da ne ilginizi çekerdi?

2- Profil bilgilerinizi eksiksiz girin ki, insanlar kimi okuduğunu bilsin. Bunu yapmanız samimiyetinizi, güvenirliğinizi ve popülerliğinizi- artıracaktır.

3- İnsanlar ile sohbet edin. Birisi bir tartışma, yorum ya da bir konu açmışsa mutlaka seviyeli cevap verin. Ama her yazılana da hemen atlamayın. Seçici olun.

4- Twitter’inizi daima güncel tutun.

5- Twitter hesabınızı facebook, friendfeed gibi diğer sosyal paylaşım siteleriyle ilişkilendirin.

6- Bir ürün tanıtacak ya da pazarlayacaksanız önce insanların güvenini kazanmaya bakın. Sizi izleyenlerden çok sizin kimi izlediğiniz önemlidir. Bu nedenle izlediklerini dikkatli seçmelisiniz.
powertwitter, tweetdeck, twitterfon, twitterific, tinytwitter, mr. tweet, twtpoll, tocketwit gibi masaüstü ve cep telefonu uygulamalarını kullanarak twitter hesabınızı daha aktif kullanabilirsiniz. Bu eklentiler sayesinde, twitter hesabınızı kontrol edebilir, istatistik ve raporlar çıkarabilir, kişileri gruplayabilir, rss ve diğer hesaplarınızla ilişkilendirebilirsiniz.

7- Son olarak izleyicilerinize mutlaka saygılı olun. Sırf yazmış olmak için değil gerçekten belli bir plan dâhilinde ve hedefi olan biri olarak yazın.

1 yorum: