7 Şubat 2011 Pazartesi

Neden Twitter Kullanıyoruz

TNS and The Conference Board tarafından yapılan “Consumer Internet Barometer” araştırmasına göre, internet kullanıcılarının yüzde 41.6′sı, arkadaşlarıyla temas halinde bulunmak için Twitter’ı kullanıyor. Aynı zamanda yüzde 29.1′i durumunu güncelleştirmek, yüzde 25.8′i haber bulmak ve güncel kalmak, yüzde 21.7′si iş maksadıyla ve yüzde 9.4′ü ise araştırma yapmak için Twitter’ı kullanıyor.

Kadın ve erkek Twitter kullanıcıları, öncelikli olarak arkadaşlarıyla iletişim kurmak amacıyla, Twitter’ı kullanıyorlar. İkinci olaraksa, erkekler haber bulma ve kadınlar da durumlarını güncelleştirme konusunda Twitter’ı kullanıyorlar.

35 yaşının altında olan kullanıcılar, yaşça büyük olan kullanıcılardan daha çok durumlarını güncelleştirmekle ilgileniyorlar. Yaşça büyük kullanıcılar ise, işle ilişkili amaçlar için Twitter servisini kullanıyorlar.

Ortalama Twitter kullanıcısı öncelikli olarak arkadaşları ve ailesiyle karşılıklı iletişimde bulunuyor. Daha popüler olarak ise; ünlüler, bloggerlar, TV showları, çalışanlar, markalar ve gazeteciler kullanıyor. Çoğu kadın arkadaşları, ailesi ve ünlülerle; erkeklere oranla daha fazla etkileşimde bulunuyor. Ancak erkeklerin çoğu ise, bloggerları takip etmeyi tercih ediyor.

Twitter kullanıcılarının “Twitter bağımlılığı”ndan kim sorumlu?
Twitter kullanıcılarının yarısı, arkadaş ya da ailelerinden birisi tarafından, siteyi tanıdıklarını ve yüzde 33′ü ise, meslektaşları tarafından bağlandıklarını dile getiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder